Študija Alpenglow napoveduje prihodnost znamke Alpine: gre za športno prihodnost, za katero se skozi Alpenglow nakazuje, kakšni bodo prihodnji modeli Alpine, tako avtomobili za običajne ceste kot tudi dirkalniki. Predstavniki znamke pravijo, da je Alpenglow je njihov manifest, ustanovni akt ambicij in strateškega načrta.

Alpenglow se nanaša na svetlobni pojav, v katerem vodoravni snop rdečkaste svetlobe obsije vrhove gora tik pred sončnim vzhodom ali tik po zahodu, torej gre za prvo jutranjo ali zadnjo večerno zarjo.

Alpine pravi, da mora biti takšen avtomobilski šport prihodnosti: vznemirljiv kot vedno, a čistejši – zato študijo poganja vodik.

Alkemija naravnih elementov 

Alpenglow predstavlja prihodnost, ko naj bi dirkalni in cestni športni avtomobili vozili na drugačna goriva kot danes. “Zeleni” vodik je ena od rešitev, ki jo znamka preučuje v svoji zavezi k trajnostni mobilnosti.

Barve in materiali na tem vozilu napovedujejo prihodnost modelov Alpine. Naravni elementi – voda, ogenj, led, veter in para – so navdihnili to študijo, njegove linije in barve.

Gre za vozilo z zgolj enim sedežem. Voznik tako sedi na sredini, med dvema vodikovima rezervoarjema. Volan je oblikovan po navdihu iz vozil za vzdržljivostne dirke LMP1. Celotno vozilo je izdelano iz recikliranih materialov. Stopalke, obvolanske ročice, nosilci vodikovih rezervoarjev, spojler in del motornega pokrova so narejeni iz prosojnega materiala. Tako razkrivajo visokotehnološko okolje, ki je bilo do sedaj skrito očem. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here