Abarth praznuje 70 let in ob tej priložnosti so za dogodek Abarth Days 2019 izdali posebno poštno znamko, ki proslavlja mejnik blagovne znamke z značko škorpijona. Malce pred tem so sicer zakuhali še posebno izvedbo modela 595, ki bo izdelan v zgolj 1949 kosih. Posebnost tega modela je sicer veliki zadnji strešni spojler, ki se lahko nastavi v 12 pozicijah z razponom med 0–60 stopinjami. 695 70° Anniversario ponuja 180 “konjičev”.

Poštno znamko z uradnim logotipom 70. obletnice je pripravil Filatelistično numizmatični urad San Marino. V nakladi 60.000 znamk z nazivno vrednostjo 1,60 evra, so znamke zbirateljski primerek, ki prikazuje nezgrešljivo podobo škorpijona in razprostrto zastavo v poklon številnim dirkaškim zmagam slavne italijanske blagovne znamke.

Priložnostna znamka je zadnje v nizu priznanj, ki obeležujejo prvih 70 let znamke z značko škorpijona, in se je začelo z lansiranjem posebne, spominske prej omenjene serije “70° Anniversario” – z modelom Abarth 595 esseesse, ki je zasnovan po navdihu kompleta za predelavo, ter omejena serija Abarth 124 Rally Tribute v čast številnim zmagam modela Abarth 124 rally v letu 2018.

Vrhunec praznovanj letošnje obletnice je bil dogodek Abarth Days 2019 – največje evropsko srečanje ljubiteljev vozil Abarth, ki je potekalo 5. in 6. oktobra v futurističnem predelu Milana “Milan Innovation District” (MIND). Udeleženci iz vse Evrope so lahko uživali v dveh nepozabnih dneh, polnih zabave, vznemirljivosti in adrenalina v najboljšem slogu Abartha in skupaj praznovali 70. obletnico znamke.

Povzetek dogajanja na Abarth Days 2019

Podatki o priložnostni poštni znamki
– Datum izdaje: 2. oktober 2019
– Vrednost: 1,60 EUR
– Naklada: 60.000
– Tisk: štiribarvni offset
– Velikost znamke: 35 x 35 mm
– Oblikovanje: Esploratori dello Spazio

Iztok je vstopil v svet avtomobilističnega novinarstva leta 2005. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi slovenskimi avtomobilističnimi mediji ter vodil odnose z javnostmi mnogih mednarodnih avtomobilističnih prireditev. Leta 2016 je bil član žirije prestižnega izbora avta leta v Omanu. Trenutno deluje kot konzultant na področju vodenja in izvrševanja marketinga v MSP.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here