3. etapa letošnjega Dakarja je bila pravi vrtiljak. Začela se je zelo hitro in ne preveč zahtevno, kar pa je po nekje polovici etape močno začinila mati narava.

Lahko si predstavljate, da v puščavi velikokrat ne dežuje – takrat ko pa, pa na vso moč. Hudourniki so odnašali tekmovalna vozila, tovornjaki pa so jih vlekli iz še pred nekaj minutami povsem posušene struge, jezera neverjetnih razsežnosti so nastala iz ničesar, strele so udarjale vsepovsod. Dolgo v večer ni bilo na voljo uradnih rezultatov, ker so številni tekmovalci potrebovali veliko več časa do kampa, kot se je pričakovalo. 

Simon Marčič je etapo zaključil kot 63. med motoristi in 7. v razredu Original by Motul.
V skupnem seštevku se tako še naprej prebija po lestvici navzgor in po zaključeni 3. etapi zaseda 60. mesto, za dve mesti pa je napredoval tudi v svojem razredu »Original by Motul«, kjer zdaj zaseda 6. mesto. To je imel Simon povedati po zaključeni 3. etapi:

“Danes je bila zelo lepa etapa. Že od štarta mešano mivka in trda podlaga, ne preveč nevarno in ne toliko skal kot včeraj. Moram reči, da sem kar užival. Potem pa se je po 250. kilometru začel pekel. Marsikaj sem že doživel, ampak toče v puščavi pa še ne. Da bi se vozil preko jezer – tudi tega še nisem doživel. Na koncu so etapo malo skrajšali, ker je bilo enostavno prenevarno. Strele so udarjale vsepovsod. Najhujše pa se je začelo šele po zaključeni etapi, ko smo zaradi skrajšanja etape morali narediti okoli 220 kilometrov po cesti ob dežju in v 10 stopinjah, da smo prišli do kampa. Kako to izgleda na motorju si lahko verjetno predstavljate. Bil sem na robu hipotermije, torej podhlajenosti, verjetno sem jo malo tudi imel. Zdaj sem se nekako segrel. Dež še ni ponehal in niti ne pojenja, tako da bomo videli kaj bo jutri. Vprašanje je, če bodo odpovedali etapo ali ne. Jaz mislim, da bi definitivno bilo pametno odpovedati, ker je nemogoče popravit motorje, oblačila so premočena in se do jutri ne bodo posušila. Sicer imamo vse dvojno, ampak vseeno imaš en airbag, ene škornje, takih stvari enostavno ni dvojnih. Vozit v mokrem res ni ravno užitek. Upam torej, da se etapa odpove in se vidimo jutri.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here