Ford je zadnjo epizodo prve serije filmov ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj) posnel v Sloveniji.

Serija raziskuje, kaj žene evropske junake z modrimi lučmi, da tvegajo vse, ko hitijo na pomoč drugim. Ne glede na to, ali gre za profesionalce ali prostovoljce, ki žrtvujejo svoj čas, delijo pogum in sočutje, da po najboljših močeh poskrbijo za druge v kritičnih trenutkih.

V glavni vlogi je gasilka Tjaša Gregorn

Sočutje, pogum, moč in prijateljstvo. Na to pomisli gasilka Tjaša Gregorn, ko jo vprašamo o prostovoljnih gasilcih: “Seveda nas je strah, vsi se bojimo. Ne zaradi ognja, ampak drug za drugega, da bi se vrnila celotna ekipa.”

Tuji ustvarjalci zgodbe so bili presenečeni nad zakoreninjenostjo gasilstva v slovenski kulturi

Tjaša je študentka grafičnega oblikovanja in multimedije in je prostovoljka pri gasilcih v Postojni v Sloveniji. Gre po stopinjah svoje mame, tete in strica. A to ni nič nenavadnega, saj ima skoraj vsaka družina v Sloveniji nekoga, ki je prostovoljni gasilec, pravi Tjaša. “Stari starši, starši, bratje in sestre; vse nas povezuje strast do reševanja življenj,” pojasni.

Medtem ko jo navdihujejo naloge, kot sta dostavljanje pitne vode v oddaljena gospodinjstva in pomoč tistim, ki jo potrebujejo, film razkriva tudi nekatere izredne dogodke, s katerimi se je pogumno soočila, pa tudi to, kako se s pomočjo svoje tesno povezane ekipe spopada s posledicami.

Jerome Isaac, producent serije Ford Lifesavers: “Snemanje te epizode je bilo precej drugačno od drugih, saj se zdi, da je gasilstvo izjemno močno zakoreninjeno v tamkajšnjih družinah. Za mnoge je to skoraj način življenja, tradicija. Čeprav smo v drugih epizodah videli pogum in hrabrost gasilcev, nas je v Sloveniji resnično presenetilo, kako veliko pomenijo skupnosti. To je bilo res nekaj posebnega.” 

Vabljeni k ogledu epizode:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here