Francoski proizvajalec avtomobilov je svojo prisotnost na salonu Caravan v Düsseldorfu začinil z retro konceptom bivalnega kombija Type Holidays. Z njim se poklanja ikoničnemu vozilu Type H, ki je med entuziasti bolj poznan pod vzdevkom »pujs«.

Citroënov Type H je na ceste zapeljal kmalu po koncu druge svetovne vojne, zadnji pa je proizvodnjo zapustil po dobrih tridesetih letih. Danes je »pujs« pri mnogih avtomobilističnih navdušencih vpisan v »knjigo legend«, priljubljen pa je predvsem pri predelovalcih tovrstnih vozil v avtomobile z ulično hrano – tako imenovane »Food Trucke«.

Citroën želi okrepiti svojo prisotnost na trgu predelanih bivalnih vozil

V luči dviga popularnosti bivalnih kombijev v zadnjih nekaj letih so pri francoski znamki predstavili koncept novodobne različice modela Type H, kateremu kot osnova služi model Space Tourer. Z njim se poklanjajo tudi dejstvu, da je Citroën drugi največji dobavitelj šasij za avtodome v Evropi.

Opremljen je z vsem, s čimer so opremljeni tudi najsodobnejši bivalni kombiji, kot so denimo Fordov Nugget in Volkswagnova California – ima moderno opremljeno notranjost, poklopno klop, vrtljiva sprednja sedeža, kuhinjo, ogrevalni sistem in dvižno streho.

Zaenkrat koncept, ki nudi vpogled v novo linijo vozil

Čeravno gre tokrat le za koncept, bomo opremo »Holidays« kmalu lahko srečali v različnih modelih francoskega proizvajalca – šlo bo torej za linijo, ki bo vozila približala aktivnim družinam, ki jim avto predstavlja temelj pri preživljanju prostega časa.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here