Ford razkriva novo generacijo avtodoma Nugget. Kupci bodo lahko prvič izbrali tudi priključnega hibrida.

Novo izvedbo avtodoma Nugget so razvili v sodelovanju z izdelovalcem avtodomov oziroma predelovalcem kombiniranih vozil Westfalia.

Nugget naslednje generacije je osnovan na novi platformi za vozila, ki jo je Ford letos predstavil za svoji družini vozil Transit in Tourneo Custom. Ford v bivalnem prostoru obljublja izboljšane obdelave materialov ter funkcionalnost, za doplačilo pa je na voljo tudi streha s solarnimi paneli.

Pri Avtoportretu smo predstavili predhodno generacijo:

Naslednjo generacijo Nuggeta bodo uvajali v več fazah, začenši z različico Nugget Titanium z nagibno streho ter motorjem EcoBlue s 170 KM in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Drugi modeli, vključno s pogonom PHEV, bodo sledili kasneje. Na voljo bodo tudi modeli s štirikolesnim pogonom.

Ford za Nuggeta prvič uvaja pogonski sklop PHEV, ki si tehnologijo deli s Fordom Kugo Plug-In Hybrid. Hibridni Nugget uporablja 2,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom, ki skupaj z baterijo z (uporabno) kapaciteto 11,8 kWh in elektromotorjem zagotavlja skupno moč 232 KM in možnost vožnje izključno na elektriko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here