Prva etapa relija Dakar 2023 je bila dolga 368 kilometrov in puščavska preizkušnja je po njeni zaslugi že po nekaj kilometrih pokazala svoje zobe. Izjemno zahteven, hiter in kamnit teren je namreč poskrbel za kar nekaj odstopov. Tako se je na primer že po 52 kilometrih z dirke poslovil lanski moto zmagovalec Sam Sunderland.

Simon Marčič se je na startu že počutil bolje kot v preteklih dneh. Vozil je hitro, a preudarno. S tem je etapo zaključil na skupno 72. mestu.

Tudi v Marčičevem razredu je prišlo do številnih padcev ter do dveh odstopov (prvi zaradi izgube zavesti dirkača, drugi pa zaradi poškodbe dirkalnika).

Drugi tekmovalni dan je tekmovalce čakala 430 kilometrov dolga preizkušnja, ki je bila prav tako zelo hitra in nevarna. Tudi ta je terjala precej odstopov. Simon Marčič je drugo etapo zaključil na 69. mestu v skupni razvrstitvi motoristov, v razredu Original by Motul pa je ostal na 8. mestu.

“Letošnji Dakar se je začel ‘lomiti’ že takoj na začetku, saj smo videli že več kot deset odstopov. Danes smo vsaj 400 kilometrov od 430 prevozili po skalah. Trasa je bila navigacijsko zelo zahtevna. Moral si biti pravi mojster, da si našel pot. Menim, da danes ni nikogar, ki se ne bi vsaj malo izgubil. Tako je bilo zelo pomembno, da si se s terenom spopadel preudarno. Sam sem še malo varčeval z močmi, saj sem bil bolan. Še pred dvema dnevoma sem imel namreč skoraj 39 stopinj vročine in telo se počasi sestavlja. Zdaj moram pripraviti motor. Pnevmatika je namreč popolnoma uničena od skal, ampak to je pravi Dakar. Za jutri se napoveduje še težja etapa,” je misli po premaganih 589 kilometrih strnil Marčič.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here