Sezona 2020 je za slovenska državna prvaka uspešno pod streho. Rok Turk in Blanka Kacin sta jo sklenila v Italiji, kjer je Rally il Ciocchetto ponudil odlično priložnost za dodatne dirkaške kilometre in primerjavo s tujo konkurenco.

Ob koncu tekmovalno osiromašene sezone so bile zelo specifične, popolnoma sprinterske hitrostne preizkušnje, ki so bile celo krajše od dolžine posameznih voženj na gorskohitrostnih dirkah, precej zahteven preizkus.

Rok Turk po prihodu na ciljno rampo: “Bilo je zanimivo, a v boju z vrhunskimi domačimi posadkami seveda zelo zahtevno, saj oster ritem vodilnih ni dopuščal niti najmanjše napake. Z Blanko in ostalimi člani ekipe smo naposled zadovoljni sprejeli končno sedmo mesto, pa čeprav smo pred rallyjem upali na še za kakšno mesto višjo uvrstitev. No, vrhunske rezultate bomo naprej napadali v sezoni 2021.”

Idrijčan je skupaj s sovoznico Blanko Kacin letos osvojil že četrti zaporedni naslov slovenskega državnega prvaka. Po zaključku sezone je še dodal: “Z letošnjim letom sem seveda zadovoljen, saj smo z ekipo dosegli želene rezultate, obenem pa tudi napredovali v naši hitrosti. Kljub odsotnosti množic navijačev na letošnjih rallyjih sem prek sporočil vseeno dobil ogromno podpore in dobrih želja. Pravzaprav jih toliko še ni bilo v nobeni sezoni in to mi pomeni največ. Upam, da bo naslednje leto do vseh nas bolj prizanesljivo. Navsezadnje, dirka se za navijače!”

Spomnimo; Rok Turk in Blanka Kacin sta v letošnji sezoni dobila vse tri izpeljane rallyje za slovensko državno prvenstvo, na dveh – v Železnikih in Poreču – pa sta zmagala tudi v skupni konkurenci. Dosežki so zadostovali za četrti zaporedni naslov državnih prvakov – drugi s Hyundaijevim dirkalnikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here