Čeprav bi po imenu sodili, da model že poznamo, je novi Megane E-Tech začetnik poponoma novega poglavja za Renault.

Francoski proizvajalec je na avtosalonu v Münchnu predstavil povsem novega električnega križanca, ki je razvit na novi platformi CMF-EV. Slednjo si deli z modelom Nissan Ariya, a je za razliko od slednjega gnan le na prednji kolesni par. Obenem to pomeni, da novinec seveda ni popolnoma nič soroden kateremu koli izmed že obstoječih Meganov.

Osnovna različica bo na voljo z baterijo s kapaciteto 40 kWh, ki naj bi po standardu WLTP zadoščala za 300 km vožnje z enim polnjenjem. Večja baterija s kapaciteto 60 kWh bo doseg medtem povečala na 470 km. Največja moč polnjenja znaša 130 kW.

Na voljo bosta dve različni izvedbi elektromotorja – šibkejši s 96 kW in močnejši s 160 kW. Z močnejšo različico naj bi novinec do 100 km/h pospešil v 7,4 sekunde, končna hitrost pa je omejena na 160 km/h.

Novi Megane E-Tech je kompaktni križanec z dolžino 4,2 m, njegova masa pa je za električni avto relativno majhna – 1.624 kg. Prtljažni prostor ima prostornino 440 litrov.

Notranjost je sicer podobna ostalim modelom v ponudbeni paleti, a Renault obljublja nadgrajene operacijske sisteme ter obenem izboljšano kakovost materialov v notranjosti v primerjavi s klasičnim Meganom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here