Ford je danes v Københavnu na Danskem razkril nov model E‑Tourneo Courier – petsedežno večnamensko vozilo.

Novinec stavi na svojo praktično zasnovo: Prtljažni prostor je namreč za skoraj polovico večji kot v dosedanjem Tourneu Courierju. Pri Fordu obljubljajo tudi več prostora za ramena in glavo ter številne priročne možnosti shranjevanja, vključno z nastavljivo sredinsko konzolo, skritim predalom in 44-litrskim sprednjim prtljažnikom.

Vozilo bo poganjal električni pogon z močjo 100 kW (136 KM). Vozilo ponuja možnost polnjenja z izmeničnim tokom z močjo 11 kW in enosmernim tokom s 100 kW. Tipično nočno polnjenje z izmeničnim tokom od 10 do 100 odstotkov tako traja 5,7 ure.

E-Tourneo Courier je na voljo z različnimi nivoji opreme, vključno z različico Active s kontrastno barvo strehe, obrobami blatnikov, strešnimi nosilci in posebnimi tkaninami za oblazinjenje sedežev.

Novinca bodo od druge polovice leta 2024 izdelovali v Craiovi v Romuniji skupaj s ‘crossoverjem’ Puma – Fordovim najbolje prodajanim osebnim avtom v Evropi, ki bo do leta 2024 predvidoma na voljo tudi kot EV.Kupcem v Evropi bo na voljo leta 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here