Čeprav so se prireditelji evropskih gorskih dirk letos nadejali, da jim bo pandemija covida-19 bolj prizanesla kot lani, so bili prisiljeni že doslej odpovedati kar štiri prireditve. Za nameček so morali prekiniti še preizkušnjo Dobšinsky kopec (16.-18.7) na Slovaškem. Zato pa je bila za tem dirka za EP 2021 v Limanowi na Poljskem po vnovičnem obetavnem nastopu našega Aleša Preka več kot mikavna napoved bližnje GHD Ilirska Bistrica.

Aleš Prek, naš edini evropski prvak v gorskem avtomobilizmu leta 2011 v kategoriji turnih avtomobilov je za nameček nastopil le na štirih izmed doslej petih izvedenih dirk za EP. Za razliko od vodilnega Antonina Migliuola (Mitsubishi Lancer Evo IX) je manjkal na prvi letošnji izpeljani preizkušnji za EP 2021 na Portugalskem (Rampa de Boticas) in od tod tudi 25 točk zaostanka za Italijanom.

Kakor koli že, Vrhničan, nekdaj odličen kartist in tudi alpski smučar, se je deset let pozneje dobro pripravljen odločil ponoviti šampionski niz, kar bo za slovenske privržence gorskega avtomobilizma tudi prvovrstni mik tradicionalne GHD Petrol IB 2021 med zadnjim avgustovskim vikendom.

Vrstni red v kategoriji I po 5 dirkah za EP 2021:

Ker je Simone Faggioli izpustil dirko v Španiji (Subida Internacional al Fito), je odprl priložnost rojaku Christianu Merliju, ki se mu po petih zmagah na vseh dosedanjih dirkah za EP 2021 morda nasmiha ponovni naslov evropskega prvaka.

Vrstni red v kategoriji II po 5 dirkah za EP 2021:

Koledar EP 2021 v gorskem hitrostnem avtomobilizmu:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here