Po sobotnih polfinalih, ko sta se oba predstavnika uvrstila med najboljših osem, smo spremljali finalno dirko na nekoliko tršem in precej bolj načetem ovalu v latvijski Rigi. Sven Cerjak (AMD Krško) je po 3. mestu v polfinalu poskušal ponoviti uvrstitev med najboljše, a se mu danes ni vse izšlo po načrtih. Osvojil je sedem točk (2,1,2,1,1), kar je bilo dovolj za uvrstitev na 10. mesto v evropski mladinski konkurenci. 

“Danes so se karte močno premešale. Steza je bila še bolj trda kakor včeraj. Osvojil sem sedem točk in se uvrstil med najboljših 10 mladincev v Evropi. V zadnji vožnji je domačin Damir Filimonov slabše štartal in v prvem ovinku spustil motor vame, kar je pomenilo padec. Dobil sem zopet udarec v levo roko. V ponovitvi sem izvlekel točko in sem zelo zadovoljen z rezultatom,” je razplet finala komentiral Cerjak.

Tilen Bračko (z modro čelado na tretjem mestu) je zadovoljen s 13. mestom.

Tilen Bračko (AMTK Ljubljana) je v soboto po dodatni vožnji in 8. mestu v polfinalu kar nekaj časa čakal na odločitev o nastopu v finalu. Ker se domačin Filimonov ni kvalificiral v finale, mu je pripadlo dodatno mesto. Zadnjo vstopnico za finale pa je nato le dobil Bračko, ki je s 4 točkami (0,1,1,1,1) končal na 13. mestu. 

“Proga je bila danes trša in bolj zahtevna kot na polfinalnih dirkah. V prvi vožnji nisem prišel do točk, nato pa sem bil štirikrat tretji. Štarti mi danes niso uspevali in tudi konkurenca v finalu je bila precej močnejša kot včeraj. Dirka je bila zanimiva in zadovoljen sem z rezultatom,” je po nastopu na evropskem prvenstvu voznikov speedwaya do 16 let povedal Bračko.

Evropski mladinski prvak je postal Danec Mikkel Andersen, ki je na dirki zbral 14 točk, izgubil je le točko proti svetovnemu prvaku med vozniki od 12 do 16 let z motocikli s prostornino do 250 kubičnih centimetrov Rasmusu Karlsnu. Na tretje mesto se je 13 točkami uvrstil eden izmed sedmih poljskih predstavnikov Kacper Mania, tretji pa je bil z 11 točkami njegov rojak Emil Maroszek

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here