Audi bo predstavil novo zmogljivostno stopnjo svojega električnega SUV-ja, ki bo imel naziv Audi e-tron 50 quattro.

Njegova elektromotorja dosegata moč 230 kW in navor 540 Nm. Z 71 kWh bruto energijske vrednosti naj bi baterija zagotavljala več kot 300 km dosega po kriterijih voznega cikla WLTP.

V Nemčiji bo vozilo, ki je v družini e-tron vstopni model, mogoče kupiti za manj kot 70.000 evrov, s čimer so izpolnjeni pogoji za ekosubvencijo.

Tako kot je za model veljalo ob uvedbi na trg ima tudi vstopna različica po en elektromotor na sprednji in zadnji premi. S skupno močjo 230 kW in navorom 540 Nm lahko električni SUV pospeši od 0 do 100 km/h v 7,0 s. Največja hitrost je elektronsko omejena na 190 km/h.

Baterija Audija e-tron 50 quattro je sestavljena iz 324 prizmatičnih celic, ki so združene v 27 modulov. Shranijo lahko 71 kWh energije.

Na tako imenovani visokozmogljivi polnilni postaji je novinca mogoče polniti z močjo do 120 kW. Električni SUV je tako v pribl. 30 minutah pripravljen za naslednjo pot. Baterijo je mogoče napolniti tudi z izmeničnim tokom (AC) – s polnilno močjo 11 kW v približno sedmih urah. Po uvedbi na trg bo opcijsko na voljo dodaten polnilnik, vgrajen v vozilu. Z njim bo mogoče polnjenje z močjo do 22 kW na številnih stebričkih z izmeničnim tokom.

Audi e-tron 50 quattro, katerega proizvodnja poteka v Bruslju, bo na evropski trg prišel v zadnjem četrtletju 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here