.Moštvo Renaulta je osvojilo še eno uvrstitev na zmagovalni oder z odlično vožnjo Daniela Ricciarda na dirki za VN Emilije Romanje v Imoli. S tem se je moštvo povzpelo na tretje mesto v razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.

Ricciardo je dirko začel s petega startnega mesta in takoj napredoval na četrto mesto, ki ga je na mehkih pnevmatikah uspešno branil pred Gaslyjem in Leclercom. Po odstopu Gaslyja je Ricciardo lahko zapeljal v boks po trde pnevmatike in ohranil prednost pred Leclercom kljub močnemu pritisku dirkača Ferrarija. Medtem je pred oba smuknil Perez, ki pa ni imel več toliko sreče v 51. krogu, ko je zaradi Verstappna, ki je obtičal ob stezi, nanjo zapeljal varnostni avtomobil. Perez je zavil v boks po sveže pnevmatike, Ricciardo pa je napredoval za dve mesti, na starih pnevmatikah zdržal do cilja in osvojil drugo letošnjo uvrstitev moštva Renault na stopničke, ki je hkrati Ricciardova 31. v formuli 1.

Ricciardo: »V treh dirkah dvakrat na stopničkah! Zelo sem vesel in tokrat nisem pozabil na svoj »shoey« [pitje šampanjca iz lastnega čevlja]! Bolj ali manj smo bili ustaljeni na petem mestu, potem pa je Max sprožil poseg varnostnega avta. Za nas je bilo prav, da smo ostali na stezi, še zlasti, ko je Perez zavil v boks. Tukaj je precej težko prehitevati in danes je bilo vredno tvegati, kar se nam je tudi izplačalo. Škoda za Estebana, saj je bil dirkalnik danes konkurenčen. Tukajšnji izid pomeni, da smo prišli na tretje mesto v skupnem seštevku za prvenstvo, kar je bil naš cilj. Strašno sem vesel, da iz Imole odhajam z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Velika zahvala gre vsakomur v moštvu. Tokrat ne bo še enega tetoviranja, saj je Cyril že dovolj trpel po prvih stopničkah!«

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here