Če se vam ob vikendu zalušta morskega zraka, lepih razgledov in ovinkastih cest, imamo za vas izbran cilj. Mi smo se vsedli v sivi Range Rover Velar in oddrveli proti Stinici. Ja, Stinici, tistemu majhnemu kraju, ki ga zagledate skozi desno okno, ko v vrsti čakate na trajekt proti otoku Rab. V tej mali vasici je poleti verjetno veliko več življenja kot sedaj, ko se moraš že malo potruditi, da nekje v okolici najdeš jutranjo kavo. Če že kdo zajadra v Stinico, priporočamo obisk narodnega parka Severni Velebit, ki vam postreže s čudovitim razgledom. Najbližjo kavo pa najdete v kraju po imenu Senj.

Spodnje (😍) fotografije je posnel Davorin, uradni fotograf naših skupnih road tripov😎 Prve tri je v objektiv ujel pred in med sončnim zahodom, ker pa je Stinica eden redkih krajev, kjer svetlobno onesnaženje še ni tako veliko, je lahko ujel tudi zvezdnato nebo.

Severni Velebit je hrvaški nacionalni park, ki ljubiteljem razgibane vožnje ponuja obilo užitkov ob premagovanju serpentinaste ceste.

Če boste po kakšnem naključju jadrali po Velebitu, nam le pošljite kakšno fotografijo, sicer pa želim obilo dogodivščin.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here