Slovenska reprezentanca je po padcu državnega prvaka Matica Ivačiča minuli konec tedna nastopila brez tretjega voznika. Nick Škorja in Anže Grmek sta kljub temu v izenačeni konkurenci uspešno opravila nalogo in se z drugim mestom uvrstila na finalno dirko, ki bo oktobra v Opolah na Poljskem. 

V prvi vožnji sta Slovenca zasedla drugo in tretje mesto proti ekipi Latvije in odnesla remi 3:3. Naslednji nastop proti domači ekipi sta opravila z zmago 5:1. Škorja je po zmagi proti Madžarom tudi proti Avstrijcem osvojil tri točke, Grmek pa je proti severnim sosedom ostal brez točk. V četrtem nastopu je bila ekipa Češke boljša s 4:2, nato pa ie sledil remi 3:3 proti Ukrajincem. Pred zadnjim nastopom je bilo v boju za stopničke in napredovanje pet ekip, Slovenca pa sta z odlično predstavo proti Italijanoma potrdila mesto na zmagovalnem odru. 

Z osvojenimi 21 točkami, Škorja jih je osvojil 14 (2,3,3,2,2,2), Grmek pa sedem (1,2,0,0,1,3), sta bila na drugem mestu izenačena z ekipo Latvije. V dodatni vožnji za drugo mesto je Škorja premagal Latvijca Kevgenijsa Kostigovsa in Sloveniji priboril končno drugo mesto. S 23 točkami sta zmagala Italijana v postavi Paco Castagna in Nico Covatti. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here