Lalin v Španiji je bil od petka do nedelje prizorišče uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu. Po brezpotjih trase specialnih etap v Galiciji je med ženskami tekmovala tudi Tjaša Fifer. Lanskoletna motošportnica leta se je dobro pripravila na pasti in ovire, ki so jo čakale na tridnevni preizkušnji od petka 6. maja do nedelje 8. maja. Prvi dan je na prologu vozila previdno in ni veliko tvegala. V cilj se je pripeljala na 8. mestu. Sobotni dan je na specialnih etapah nato vknjižila tri deseta mesta, po enkrat pa je ciljno črto prečkala štirinajsta, deveta in osma. Vmes je sicer grdo padla in z bolečim gležnjem dan končala skupno na dvanajstem mestu. Podroben zdravniški pregled zvečer pa je nato pokazal zlom gležnja na dveh mestih, kar je za Fiferjevo pomenilo predčasen konec tekmovanja. 

“Padec na skoku pri vožnji navzdol je bil usoden in sem grdo padla, da imam zdaj tudi oko povsem modro. Gleženj je počen na dveh mestih. Dejansko sem polovico dirke odpeljala s to poškodbo, nato pa po prihodu v cilj in pregledu v bolnici nisem več dobila zelene luči za vožnjo, zato sem končala s tekmovanjem,” je Fiferjeva žalostna opisala sobotno dogajanje na dirki v Lalinu, ki ji je preprečilo nedeljsko nadaljevanje tekmovanja. Zdaj jo čaka saniranje zelo neprijetne poškodbe, potem pa rehabilitacija, da se bo lahko vrnila v tekmovalni ritem ter morda še ujela kakšno od dirk v sezoni. Po prvi ima štiri točke, ki jih je dobila za sobotne vožnje, in je v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo na 14. mestu.

Druga od skupno štirih dirk, ki bodo štele za končno razvrstitev svetovnega prvenstva v enduru za ženske, bo že od 13. do 15. maja na Portugalskem (Peso de Regua), kjer bo od 1. do 3. julija nato še tretja preizkušnja v Coimbri. Sezono bodo ženske sklenile v Nemčiji, kjer bo Zschopau gostil zadnjo dirko od 14. do 16. oktobra 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here