Italijanska Arma di Taggia je bila prizorišče prve od skupno štirih dirk za svetovno prvenstvo žensk v enduru. Slovenske barve je branila Tjaša Fifer. Dvakratna motošportnica Slovenija v letih 2021 in 2022 se je hrabro spopadla z izjemno zahtevnimi trasami in specialnimi preizkušnjami, ki so jo čakale na zelo strmih in težko prehodnih terenih, ki se sicer nahajajo le nekaj kilometrov nad San Remom in v bližini francosko-italijanske meje. Fiferjeva se je na dirko podala dobro pripravljena. Z izkušnjami iz lanske sezone, v kateri je na prvi dirki svetovnega prvenstva v Španiji (Lalin) staknila hudo poškodbo, nato pa na zadnji preizkušnji v Nemčiji (Zschopau) zelo dobro odpeljala in si privozila 16 točk, je dobro vedela, da mora pametno razporediti moči čez vse tri tekmovalne dni. V prologu, ki je potekal po mehki mivki, je zasedla 10. mestu, kar je bilo sila obetavno za nadaljevanje, saj časovni zaostanek za tekmicami vse tja do šestega mesta ni bil velik. A potem je imela v nekaterih etapah precej smole. Prvi dan je namreč dobila dve kazni in časovni pribitki so jo potisnili na 14. mesto.

Brezkompromisno nadaljevanje

Z izkušnjo prvega dne se je drugega lotila zelo odločno in motivirano. Nikakor ni popuščala in je nadaljevala zelo motivirano in zbrano ter pokazala, da se lahko tudi v primerjavi s tekmicami z močno omejenimi finančnimi sredstvi, ampak z jekleno voljo in vztrajnostjo prebije zelo blizu tistim, ki imajo za seboj bistveno številčnejše ekipe. Z brezkompromisno vožnjo se je približala mestom, ki jih želi v prihodnosti redno dosegati. V tretji, šesti osmi in deveti specialni preizkušnji je vsakič osvojila zelo dobro sedmo mesto, seštevek vseh rezultatov pa jo je na koncu uvrstil na deveto mesto. 

Druga dirka svetovnega prvenstva v enduru za ženske bo na Finskem (Heinola) konec maja, v začetku junija sledi preizkušnja na Švedskem (Skovde), tekmovanje pa se bo končalo drugo nedeljo v oktobru z dirko na Portugalskem (Santiago do Cacem).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here