Mladinska reprezentanca Slovenije v motokrosu pod vodstvom selektorja Aleša Zajca je v Grčiji tekmovala na mladinskem svetovnem prvenstvu v motokrosu. Slovenske barve so zastopali Tai Vidovič, Val Slavec in Luka Jurič v razredu motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov, Žan Oven in Miha Vrh v razredu s prostornino motorjev do 85 kubičnih centimetrov ter Tilen Demšič,  ki je tekmoval v najmočnejši kategoriji na dirki, in sicer v razredu s prostornino motorjev do 125 kubičnih centimetrov.

Fantje so v petek v okviru akcije Mednarodne motociklistične zveze (FIM) posadili drevo. To je kampanja FIM Ride Green, ki jo podpirajo vse udeleženke svetovnega mladinskega prvenstva in vsaka reprezentanca je v okviru akcije posadila svoje drevo.

Mladi slovenski reprezentanti so v Grčiji posadili drevo.

Vrh boljši od Ovna

Sobotne kvalifikacije se slovenskim reprezentantom niso iztekle po željah in načrtih. Oven in Vrh sta v razredu MX85 zasedla 23. oziroma 24. mesto. V nedeljski prvi dirki je bil nato Vrh 20., Oven pa 31. in v drugo sta bila oba odločena rezultata popraviti. V drugo sta Slovenca popravila dosežka iz prve vožnje. Vrh je ciljno črto pripeljal 16., Oven pa je bil na 30. mestu. Skupno je Vrhu pripadlo 19., Ovnu pa 28. mesto.

Miha Vrh (št. 522) in Žan Oven malce pred preizkusom proge.

Slavec najvišje med tremi Slovenci

V najšibkejšem razredu MX65 je v kvalifikacijah med našimi največ pokazal Slavec, ki je postavil 21. čas, Vidovič je bil 26., Juriču pa je pripadlo 31. mesto. S prvo vožnji v nedeljo je najbolje opravil Vidovič, ki je v cilj pripeljal na 21. mestu, Jurič je bil 28., Slavec pa je žal po treh krogih odstopil. Drugo vožnjo si mladi slovenski upi odpeljali zelo dobro. Slavec je verjetno tudi malce poparjen zaradi odstopa v prvo tokrat pokazal, kaj zna in zmore. Ciljno črto je prepeljal na 14. mestu, zelo dobro pa se je odrezal tudi Vidovič, ki je bil dve mesti nižje in je popravil dosežek iz prve vožnje, enako kot Jurič, ki je v cilj pripeljal na 27. mestu. Skupno na dirki je Slavec osvojil 18. mesto, Vidovič je bil 22., Jurič pa je zasedel 28. mesto.

Proga v Megalopolisu.

Demšič blizu dvajseterice

V razredu MX125 je Demšič v sobotnih kvalifikacijah odpeljal 29. čas, nato pa je naslednji dan v zelo zahtevnih vremenskih pogojih v hudi vročini v prvi vožnji rezultat popravil in skozi ciljno črto pripeljal na 26. mestu. Drugo vožnjo je Demšič odpeljal bolje in je zasedel 22. mesto, skupno pa mu je na dirki pripadlo 26. mesto. V skupnem seštevku je šesterica motokrosistov Sloveniji privozila 10. mesto.

Celotna slovenska reprezentanca s selektorjem Alešem Zajcem (prvi z leve), vozniki in s spremljevalnim osebjem se iz Grčije vrača z ekipnim 10. mestom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here