Sezona dirk evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone so voznice in vozniki odprli v Italiji. Na progi Gazzane di Preseglie, ki se nahaja zahodno od Gardskega jezera, so je v mednarodni konkurenci preizkusilo tudi šest Slovencev . V razredu EMX65 je izvrstno formo z dirk državnega prvenstva v Italijo prenesel Tai Vidovič, ki je v prvi vožnji zasedel 2. mesto, v drugi pa je nato pristal na 4. mestu. Skupno je na dirki je prav tako zasedel izvrstno 4. mesto. Zelo dobro se je odrezal tudi Alex Novak, ki je skupno na dirki osvojil 10. mesto, privozil pa si ga je z 8. mestom v prvi in 13. v drugi vožnji. Tretji slovenski voznik v tem razredu Svit Vižintin pa se tokrat ni prebil med dobitnike točk evropskega prvenstva.

Alex Novak je v razredu EMX65 skupno zasedel 10. mesto.

Vrhu malo zmanjkalo za deseterico

V razredu EMX85 se je najbolj izkazal Miha Vrh, ki se je skupno na dirki uvrstil na 13. mesto. V prvi vožnji je v cilj pripeljal na 14. mestu, v drugi vožnji pa je osvojil 16. mesto. V tej konkurenci sta vozila tudi Gal Geršak in Val Slavec. Slednji se v dveh vožnjah žal ni uvrstil med dobitnike točk evropskega prvenstva, Geršaku pa je uspelo vknjižiti tri točke v drugi vožnji, v kateri je v cilj pripeljal na 18. mestu.

Miha Vrh (št. 522) je bil najboljši od trojice slovenskih voznikov na dirki razreda EMX85.

Naslednja dirka bo že 1. maja v Franciji, potem sledi 22. maja preizkušnja v Španiji in 29. maja še dirka na Portugalskem. Zadnja preizkušnja za točke evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone pa bo 12. junija na sloviti radizelski progi, kjer bodo v vlogi organizatorja člani AMD Orehova vas.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here