Ko se pogovarjamo z bralci ali prijatelji, ti avtomobilski industriji pogosto očitajo predvsem vse večjo podobnost med avtomobili znotraj posameznega koncerna. A za nekatere proizvajalce to ni pravilo – predvsem pri konceptnih vozilih pogosto prihaja do deljenih mnenj in to, da se o avtomobilu veliko debatira, mi dojemamo kot pozitivno noto.

Tokrat je val začudenja sprožil Hyundai, ki je presenetil z razkritjem pete generacije izjemno ekstravagantnega priljubljenega modela Santa Fe – ta se odslej ponaša z veliko bolj “škatlasto” obliko, ki nas je tudi v kabini spomnila na modelno paleto britanskega proizvajalca Range Rover.

Medtem, ko sprednji del po zaslugi nove maske in elementov v znamenju črke H deluje elegantno in do neke mere celo robustno, bo največ mnenj razdelil zadek – ta z velikimi prtljažnimi vrati omogoča širok dostop do prtljažnika.

Kot mnogi proizvajalci ob predstavitvi SUV-jev, tudi pri Hyundaiju tokrat izpostavljajo vsestranskost, ampak to je eden izmed primerov, kjer se nam oglaševanje te vrednote zdi smiselno. Ne le, da bo novinec po besedah predstavnikov proizvajalca na papirju nudil najboljšo prostornost v razredu, temveč bo z nekonvencionalno obliko in terenskimi atributi predstavljal privlačno rešitev za družine, ki pri pakiranju za na morje ne želijo varčevati.

»Novi Santa Fe išče ravnovesje med mestnim življenjem in življenjem na prostem ter je kos vsemu – od zahtevnih družinskih poti do pustoloviščin na kampiranju z avtomobilom je povedal izvršni podpredsednik in vodja oddelka za oblikovanje SangYup Lee.

Čeprav nova podoba modela Santa Fe nagovarja voznike s specifičnim okusom, menimo, da bo vsekakor novinec hitro našel ciljno publiko tudi na evropskih tleh. Informacije o pogonu še zaenkrat ostajajo skrivnost, v celoti pa bodo razkrite avgusta ob svetovni premieri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here