Kia bo na salonu IAA v Münchnu, ki se je do pandemije koronavirusa v nekoliko drugačni obliki bienalno odvijal v Frankfurtu, predstavila novosti na področju elektrike in elektrifikacije.

Globalna premiera priključno hibridne različice novega Sportaga

Na salonu, ki je letos na spremenjeni lokaciji prvič namenjen mobilnosti in bo potekal od 7. do 12. septembra, bo korejski proizvajalec avtomobilov izvedel globalno premiero priključno hibridne različice povsem novega Sportaga (PHEV).

Prva evropska različica Sportaga v njegovi 28-letni zgodovini

Priključno hibridni Sportage temelji na prvi evropski različici Sportaga v 28-letni zgodovini tega modela. Sportage PHEV naj bi pritegnil ljudi, ki želijo delno preklopiti na elektriko, hkrati pa uživati v praktičnosti in privlačni obliki novega urbanega športnega terenca. PHEV različico poganjajo 1,6-litrski T-GDI motor, elektromotor s trajnim magnetom z zmogljivostjo 66,9 kW in litij-ionski polimerni baterijski sklop z zmogljivostjo 13,8 kWh.

Evropska premiera Kiinega izključno električnega vozila EV6

Kia bo na salonu Evropejcem prvič predstavila model EV6, utelešenje nove Kie.
EV6 bo ponujal zelo hitro polnjenje, dostop do široke mreže polnilnic, dolg doseg ter najbolj prostorno notranjost v svojem razredu.

Obiskovalci IAA Mobility si lahko ogledajo vozila Kia na Odeonsplatzu

Obiskovalci salona IAA Mobility si bodo lahko Kiin razstavni prostor na Odeonsplatzu
ogledali od 7. do 12. septembra, kjer bodo lahko s pomočjo virtualne resničnosti (VR) preizkusili EV6 ter pobliže spoznali novi Sportage PHEV in novi EV6.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here