Porsche z novim Cayennom S Coupé razširja modelski portfelj. Že konec maja bo Cayenne Coupé na voljo tudi v Sloveniji.

Srce novega Cayenna S Coupé je 2,9-litrski motor V6 z dvema turbopolnilnikoma in močjo 324 kW (440 KM), maksimalni navor pa znaša 550 Nm. S serijskim paketom Sport Chrono novinec do 100 km/h potrebuje 5,0 sekunde. S tremi opcijskimi športnimi paketi lahke gradnje je ta vrednost še nižja in znaša 4,9 sekunde. Končna hitrost znaša 263 km/h.

Med glavne atribute Coupéja spadajo ostrejša proporcionalna razmerja z drugače oblikovanim zadkom, prilagodljivi zadnji usmernik zraka, dve različni zasnovi strehe in individualna zadnja sedeža s položajem sedenja, ki je v primerjavi s Cayennom nižji za 30 milimetrov. Vozilo je serijsko opremljeno s fiksno stekleno panoramsko streho, opcijsko pa je na voljo konturirana karbonska streha.

Šestvaljnik s t. i. zasnovo Central Turbo Layout

2,9-litrski biturbo agregat Cayenna S Coupé dosega svoj največji navor 550 Nm v širokem območju od 1.800 do 5.500 vrtljajev na minuto. Oba turbopolnilnika sta nameščena znotraj med obema vrstama valjev – gre za t. i. zasnovo Central Turbo Layout, ki omogoča kompaktne dimenzije in nizek vgradni položaj v vozilu, kar znižuje težišče in s tem prispeva k boljši prečni dinamiki. Izpušni kolektor je integriran v glavo motorja, zato je masa manjša, kolektor pa je obdan s hladilno vodo. Predvsem pri polni obremenitvi je zato možno visokoučinkovito zgorevanje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here