Mazda predstavlja novega križanca z oznako CX-60, ki bo zasedel mesto na vrhu Mazdine modelne palete – uvršča se torej še stopničko višje od križanca CX-5. Gre za prvi model japonske znamke, ki ga bomo v prodajnem katalogu našli tudi z možnostjo priključnega hibrida, z novim pogonskim sklopom pa je CX-60 postal najzmogljivejši Mazdin model.

Oblikovno se CX-60 približa manjšemu bratu CX-5, a je za odtenek agresivnejši.

Pod pokrovom novinca se skriva 2,5-litrski bencinski štirivaljnik z oznako Skyactiv-G, ki s pomočjo elektromotorja (100 kW) proizvede skupno moč 241 kW (327 KM) in omogoča pospešek do stotice v 5,8 sekunde. Elektromotor črpa energijo iz baterije s kapaciteto 17,9 kWh, kar bi naj zadoščalo za 63 kilometrov električnega dosega pri hitrostih nižjih od 100 km/h. Za prenos moči na vsa štiri kolesa je zaslužen 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki ga je CX-60 prejel prvi. Kasneje bosta na voljo še novi 3.0-litrski bencinski vrstni šestvaljnik in 3,3-litrski dizelski motor, ki bosta vključevala tehnologijo blagega hibrida.

Kabina je naravnana na udobje, v njej pa kraljujejo premijski materiali.

Čeprav je videz novinca agresivnejši, se oblikovno zelo približa svojim sorodnikom. Kabina je sestavljena iz premijskih materialov in poveličuje udobje ter tehnologijo. Voznik bo informacije med vožnjo lahko spremljal na digitalni instrumentni plošči in projekcijskem zaslonu, sredino armaturne plošče pa zaseda 12,5-palčni infozabavni zaslon. Vredno je izpostaviti Mazdin novi opcijski sistem personalizacije, ki bo s prepoznavanjem obraza prepoznal voznika in mu samodejno prilagodil vozno okolje – položaj sedeža, volan, ogledala, projekcijski zaslon, nastavitve zvoka in klimatske naprave. Uporabniki z družino in aktivnim življenjskim slogom bodo cenili prtljažnik s prostornino 570 litrov.

Mazdin novi paradni konj bo v slovenske salone pripeljal jeseni. Za začetek bo na voljo zgolj priključno-hibridna različica, cene pa se bodo pričele pri 50.390 evrih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here