Mercedes-Benz v razredu enoprostorcev že ponuja manjši dostavni model Citan, kmalu pa prihaja nov razred T, o katerem se je že precej govorilo. V Stuttgartu je bil predstavljen koncept EQT, ki nam omogoča vpogled v Mercedesovo vizijo prihajajočega razreda.

Po fotografijah lahko sklepamo, da so se na oblikovalskem oddelku pri Mercedesu potrudili, da bi novinec EQT izpadel kar se da prestižno in elegantno. Uporabili so že znano formulo dizajna in tako koncept jasno izkazuje svojo pripadnost Mercedesovi družini EQ. Tudi v notranjosti koncepta bo prisoten močan občutek prestiža – razred T naj bi namreč predstavljal kompaktnejšo obliko razreda V.

Koncept EQT meri slabih 4,95 metra v dolžino in slabih 1,83 metra v višino. Omogoča prevoz sedmih potnikov, k praktičnosti pa pripomorejo drsna vrata, s katerimi se lahko srečamo na obeh straneh avtomobila. Ta omogočajo prost in enostaven dostop tudi do tretje vrste sedežev, ki se ob potrebi prostora lahko odstranijo ali zložijo, v drugi vrsti pa ima kupec možnost pritrditve do treh otroških sedežev. Elegantno noto v avtomobilu pusti panoramsko okno, na katerem je mogoča tudi projekcija zvezdnatega neba.

Po besedah vodje znamkinega segmenta kombijev Marcusa Breitschwerdta, bo razred T namenjen družinam in vsem, ki si želijo veliko prostora ter praktičnosti v kombinaciji z udobjem.

Enako kot pri Citanu bo tudi pri razredu T kot osnova služil Renault Kangoo, Mercedes pa obljublja prihod novega razreda na trg naslednje leto, hkrati pa še letos obljubljajo premiero novega Citana. Kdaj bo premiero dočakal električni model EQT zaenkrat ni znano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here