Renault 5 bo kmalu slavil svojo 50. obletnico. Ta avtomobilski 50-letnik ima zdaj potomca: Renault 5 Prototype je napoved serijskega modela, ki bo na trgu leta 2024.

Več o novi “petki preberite tukaj.

Vloga, ki je doletela Renault 5 Prototype, je po besedah odgovornih nakazati, da bo Renault demokratiziral električne avtomobile v Evropi z modernim pristopom do množičnega avtomobila zgledujoč se po tem, kako je njegov prednik to dosegel v svojem obdobju. 

Renault 5 Prototype je kompakten mestni avtomobil s povsem električnim pogonom. Zabavnega in igrivega duha svojega prednika ohranja tudi z rumeno barvo karoserije.

Gilles Vidal in njegova oblikovalska ekipa so navdih dobili od emblematičnega modela iz Renaultove preteklosti. Renault 5 Prototype je povzel splošne oblikovne poteze predhodnika.

V Münchnu so na prizorišču salona razstavljeni tudi štirje ključni modeli, ki ponazarjajo življenjsko pot izvirnega modela Renault 5. Razstavljeni so oranžen TL, črn Le Car Van, električno modra različica in različica TX šampanjsko bež barve.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here