Mercedes-Benz nadgrajuje kompaktno športno terensko vozilo GLA z novostmi in obsežnejšo serijsko opremo.

Mercedes-Benz razširja nabor možnosti z novo barvo laka v spektralno modri barvi in s štirimi dodatnimi oblikami platišč. Najpomembnejši element nadgrajene notranjosti je prostostoječ dvojni prikazovalnik. Serijsko sta zdaj vključena 7-palčni kombinirani inštrument in 10,25-palčni multimedijski prikazovalnik, opcijsko pa je mogoče izbrati dva 10,25-palčna širokozaslonska prikazovalnika.

Poenostavljena logika ponudbe

Serijska oprema je nadgrajena in prilagojena specifičnim željam kupcev. Na primer, osnovna oprema poleg usnjenega volana in sprednjih žarometov LED že vključuje asistent za dolge luči, kamero za vzvratno vožnjo in paket USB. V različici opreme Progressive kupci prejmejo tudi paket za parkiranje in paket za ogledala. Nadaljnja funkcionalna oprema je združena v pakete na podlagi dejanskega vedenja kupcev. Kar se tiče oblikovnih funkcij, kot so barve, oblazinjenje, okrasni elementi in platišča, pa je mogoče vozila konfigurirati povsem individualno.

Sistem za telematiko je prenovljen. Nova funkcija je zmožnost brezžičnega povezovanja s pametnimi telefoni prek aplikacije Apple CarPlay oziroma Android Auto Wireless. GLA ima zdaj dodaten priključek USB-C in povečano moč polnjenja prek priključkov USB. Vsi priključki USB so zdaj osvetljeni.

Digitalni dodatek: nove mini igre 

Z opcijskim individualnim paketom za storitve Mercedes me connect je v novem GLA na voljo tudi nov digitalni dodatek. Z naborom mini iger, ki so zasnovane posebej za zaslone na dotik in gumbe za upravljanje na dotik na volanu, se vozilo spremeni v mobilno igralno konzolo: med postankom za polnjenje ali čakanjem lahko igrate sami ali tekmujete s sopotniki. Trenutno so na voljo klasične igre, kot so Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 in kviz. 

Novi modeli GLA so izpopolnjeni tudi v smislu varnostnih asistenčnih sistemov. Nadgrajen paket z asistentom za vožnjo omogoča udobnejše krmiljenje asistenta za ohranjanje smeri prek aktivnega krmilnega asistenta. Naslednja generacija paketa za parkiranje podpira tudi bočno parkiranje ter ponuja 360-stopinjski pogled kamere za pomoč pri parkiranju. Za GLA je prvič na voljo tudi asistent za manevriranje priklopnega vozila.

Razširjena ponudba električnih pogonskih sklopov 

Ponudba pogonov vključuje štirivaljne pogonske enote s 7- ali 8-stopenjskimi menjalniki z dvojno sklopko DCT, ki so na voljo kot serijska oprema.

Večja moč in doseg plug-in hibridov 

Novost pogona priključnega hibrida GLA 250 e je predvsem povečana zmogljivost. Izhodna moč elektromotorja se je povečala za 5 kW na 80 kW, pri čemer sistemska moč ostaja enaka. Za polnjenje so še vedno na voljo tri možnosti: poleg standardne moči 3,7 kW je mogoče akumulator zdaj opcijsko polniti z izmeničnim tokom do moči 11 kW. Poleg tega je akumulator mogoče polniti z enosmernim tokom do moči 22 kW.

Vstopna cena (različica GLA 180) znaša 48 tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here