Na slovenske ceste je (naravnost iz novomeškega Revoza) pripeljal prenovljeni Renault Clio pete generacije. Prenova naj bi dala temu avtomobilu nov zagon in ga obdržala med najbolj priljubljenimi modeli na (slovenskem) trgu.

Najbolj opazne novosti, ki jih prinaša prenova, zajemajo oblikovno osvežitev zunanjosti. Ta se je dotaknila zadnjega in prednjega dela vozila, kjer so novosti še toliko bolj očitne.

V notranjosti je situacija zelo podobna kot pred prenovo. Izboljšani so predvsem materiali, odslej pa so digitalni merilniki pred voznikom serijski.

Clio bo še naprej na voljo z različnimi vrstami pogona. V ponudi tako poleg bencinskih motorjev (a tokrat le trivaljnikov) ostaja tudi dizelski, za katerega je največ povpraševanja med poslovnimi uporabniki vozila. Alternativo klasiki nudita LPG pogon in hibrid, ki je med vsemi pogoni najboj zmogljiv.

Ena izmed pomembnih novosti je tudi uvedba posebne različice z nazivom “Esprit Alpine”. Medtem, ko slednja velja za različico z vrha ponudbe, bo cena vstopnega modela (Authentic) vsaj 15.990 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here