Jaguarjev kompaktni SUV E-pace je s prenovo dobil osvežen dizajn, izboljšave v notranjosti in novosti v pogonski ponudbi. Na voljo je tudi kot blagi in priključni hibrid.

Prenova oblike je majhna – opazna je predvsem na prednjem odbijaču in prednji maski. Novi so tudi prednji žarometi s tehnologijo “Pixel LED”.

Novi pogon z oznako P300e je priključni hibrid, ki ga tvori trivaljnik z 1,5-litrsko delovno prostornino. Že bencinski motor ponuja 200 KM, elektromotor pa mu doda še dobrih 100. Baterija ima kapaciteto 15 kWh. Samo na električno energijo naj bi novi priključni hibrid lahko naredil približno 50 kilometrov.

Jaguar je nekoliko izboljšal tudi čvrstost podvozja in izboljšal togost vozila za boljše razmerje med udobjem in dinamiko. Novi štirikolesni pogon lahko odslej izklaplja zadnji diferencial, saj med bencinskim motorjem in zadnjim diferencialom ni fizične povezave. Zadnji kolesni par tako izključno poganja elektromotor.

V notranjosti kraljuje nov 11,4-palčni zaobljen zaslon na dotik, ki je precej večji kot prej. Posodobljena je tudi instrumentna plošča pred voznikom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here