Renault je razkril ime svojega prihodnjega kupejevskega športnega terenca višjega razreda: Rafale.

Rafale bo zaokrožil ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Po modelu Austral, športnem terencu s petimi sedeži, in modelu Espace, športnem terencu s petimi ali sedmimi sedeži, bo novi Rafale naslednji paradni konj Renaulta in bo okrepil ponudbo znamke v segmentu D. 

Navdih za izbiro imena prihaja iz letalske preteklosti Renaulta. Za razumevanje povezave znamke z letalstvom se je treba vrniti v preteklost, na začetek 20. stoletja. Tedaj je bil Renault izdelovalec motorjev z notranjim zgorevanjem ne le za kopenska vozila, ampak tudi za vlake (motorizirane vagone »autorail«) in letala. Leta 1933 je Renault kupil francoskega proizvajalca letal Caudron in ustanovil podjetje Caudron-Renault. Vsa letala so poimenovali po vetrovih in prav tako tudi C460, tekmovalno enosedežno letalo za doseganje rekordov, ki je leta 1934 preimenovano v Rafale.

Svetovna premiera novega Renaulta Rafale bo 18. junija letos ob 54. mednarodni razstavi aeronavtike in vesolja na letališču Le Bourget pri Parizu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here