Sezona 2019 slovenskega državnega prvenstva v GHD se pričenja v Rechbergu. Gre za slovito avstrijsko dirko, ki šteje tudi za točke evropskega gorskega prvenstva.

Letošnja sezona DP bo skupaj štela osem preizkušenj, od tega bodo tri v Sloveniji. Na slednjih pričakujemo tudi precej številčnejšo udeležbo slovenskih voznikov. Tokrat jih je na listi prijavljenih 20.

Celotno listo prijav lahko preverite TUKAJ.

Polovica izmed njih bo nastopila v različnih kategorijah “historic” vozil, od tega štirje v kategoriji “točnost”. Najštevilčnejša je zastopanost v diviziji 1 državnega prvenstva, kjer bo nastopilo pet dirkačev. Prvi favorit je zagotovo Franci Likovič (MG ZR 105), ki bo branil lanski naslov državnega prvaka.

Zmaga v generalni razvrstitvi DP ob normalnem razpletu dirke verjetno ponovno ne uide serijskemu državnemu prvaku Milanu Bubniču (Lancia Delta), od katerega lahko veliko pričakujemo tudi v generalni razvrstitvi dirke.

Slednje velja tudi za Vladimirja Stankoviča, ki bo ponovno nastopil s svojo formulo 3 Dallaro. Medtem, ko se Stankovič ne bo boril za točke generalne razvrstitve DP, pa bodo predvidoma po veliki količini le-teh poleg Bubniča posegli še Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX), Aleš Prek (Honda Civic Type R) in Matevž Čuden (Renault Clio RS). Marc je ob odsotnosti Bubniča tu lani slavil zmago v državnem prvenstvu.

Dirkaški vikend v Rechbergu se pričenja s tremi vožnjami za trening v soboto ob 9.00. V nedeljo bosta na sporedu dve vožnji za dirko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here