Med 8. in 10. julijem je potekala GHD Gorjanci 2022, ki velja tudi za domačo dirko Mihe Fabijana. Letos dolenjska dirka ni štela za točkovanje GHD Twingo pokala, zato se je Fabijan z ekipo BA Motorsport odločil za nastop z zmogljivejšim dirkalnikom – Renault Cliom Cup pete generacije.

“Pred začetkom dirkaškega vikenda smo na hrvaškem dirkališču Grobnik opravili krajši test dirkalnika. Sobotne treninge na Gorjancih smo izkoristili predvsem za spoznavanje ter nastavitve dirkalnika, po treh vožnjah pa sem v skupini 5 zasedal 3. mesto. Razmere v prvi nedeljski dirki mi niso najbolj ustrezale, sem pa zato odlično izkoristil dež in mokro podlago v drugi dirki ter dosegel najhitrejši čas skupine. Po dobri tretji (zadnji) vožnji, kjer sem dosegel 2. najhitrejši čas, sem dirko skupno končal na 3. mestu skupine 5,” je Fabijan povzel dogajanje.

Že ta vikend se nadaljuje sezona Twingo Eurocupa na hrvaškem Grobniku. V točkovanju DP Twingo Cup na krožnih dirkah po štirih dirkah Fabijan zaseda 4. mesto, v prihajajočih dirkah pa ponovno pričakuje boj za visoko uvrstitev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here