Foto: Buzetski dani (FB)

V Buzetu se dirkači merijo na zadnji gorskohitrostni dirki letošnjega evropskega prvenstva in predzadnji dirki slovenskega državnega prvenstva v sezoni 2021.

V dveh trening vožnjah je najboljši čas postavil letos že okronani evropski prvak Christian Merli (Osella FA30), ki je bil za dobrih osem desetink hitrejši od svojega največjega rivala Simoneja Faggiolija (Norma M20FC). Tretji čas je s petimi sekundami zaostanka postavil Miloš Beneš (Osella FA30).

Vladimir Stankovič je bil najhitrejši med slovenskimi dirkači

Najhitrejši izmed slovenskih dirkačev je bil danes Vladimir Stankovič (Lola B09), ki je na prvem treningu postavil celo peti čas, na drugem pa je zaključil kot deseti.

V generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva je bil prepričljivo najhitrejši Milan Bubnič (Lancia Delta) pred Geraldom Glinznerjem (Porsche 911 GT3 Cup) in Matejem Grudnikom (Renault Clio).

Matevž Čuden (Renault Clio RS) in Matic Kogej (Mistubishi Lancer), najtesnejša Bubničeva zasledovalca v skupnem seštevku, sta prav tako zaključila s trening vožnjama. Čuden je v generalni razvrstitvi zasedel peto mesto, Kogej pa je na prvem treningu doživel nesrečo, a so njegov dirkalnik v boksih uspeli popraviti že do druge vožnje.

Patrik Ruzzier je postavil najboljši čas v diviziji 2

Po divizijah so bili danes najhitrejši Klemen Trček (MG ZR 105) v diviziji 1, Patrik Ruzzier (Fiat Punto) v diviziji 2, Vladimir Stankovič v diviziji 3 in Matjaž Korošec (BMW 325i) v diviziji 5.

Jutri bosta na sporedu dve vožnji za dirko. Celotni rezultati so na voljo na tej povezavi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here