Minuli vikend je bila na sporedu tretja letošnja gorsko hitrostna dirka za GHD Pleško Cars Twingo pokal. V konkurenci tega pokalnega prvenstva je tokrat slavil Miha Fabijan.

Fabijan je povzel dogajanje vikenda: “Proga v Ilirski Bistrici mi je dobro poznana, napovedan pa je bil tudi dež, kar mi ponavadi ustreza, zato sem se dirke še toliko bolj veselil. Tekmeci so že na prvem treningu pokazali, da bo tempo zelo visok, saj sem z enakim časom, kot je bil lani moj najhitrejši, zasedel tretje mesto, a mi zaostanek ni povzročal skrbi. Na drugem treningu sem odpravil nekaj napak ter zasedel drugo mesto z le nekaj tisočinkami zaostanka za najhitrejšim. Nedeljske prve tekmovalne vožnje sem se lotil brez zadržkov in dosegel najhitrejši čas. Pred pričetkom druge dirke je progo namočil dež, kar sem ponovno uspel izkoristiti ter za več kot sekundo ugnal najbližjega tekmeca ter s tem dosegel drugo zmago na GHD v sezoni.”

Po treh odpeljanih dirkah je Fabijan tako ponovno (sam) vodilni v prvenstvu, do konca pa je ostala le še ena dirka, ki bo na sporedu prvi vikend v oktobru na novi tekmovalni progi Podnanos – Razdrto. Na tej dirki bo tako branil vodstvo in lanskoletni naslov prvaka GHD Twingo pokala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here