Pred letom dni smo ljubitelji slovenskega avtomobilskega športa z veseljem prebirali listo prijavljenih voznikov na GHD Ilirska Bistrica 2018. Tedaj se je na dirko prijavilo rekordnih 213 dirkačev – rekord, ki je že letos postal zgodovina.

Kot so s strani organizatorja sporočili na družbenih omrežjih, se na letošnjem seznamu prijavljenih nahaja že 231 imen!

Nepopolna lista (pred zadnjo posodobitvijo tam najdemo 169 vnosov) se nahaja na tej povezavi. Celotno naj bi v taboru organizatorja predstavili v ponedeljek.

Na listi je že zdaj večina vodilnih dirkačev letošnjega evropskega prvenstva. Kot vodilna v Ilirsko Bistrico ponovno prihajata Simone Faggioli in Christian Merli, ki sta pred zadnjima dvema letošnjima preizkušnjama izenačena. Ker vozita v različnih kategorijah, bosta tudi pri nas ponovno upala na morebitne težave svojega nasprotnika.

Evropski naslov brani Merli, zadnjo zmago in rekord GHD Ilirska Bistrica pa Simone Faggioli. Slednji je v Ilirski Bistrici nanizal že 7 zmag.

Zanimiva imena sledijo tudi v nadaljevanju liste prijav. Tu je ponovno novi rekorder in zmagovalec GHD Lučine Sebastien Petit ter rekorder “Ilirske” med turnimi avtomobili, Karl Schagerl. Prvič se bo s konkurenco v Ilirski Bistrici pomeril tudi hiter britanski dirkač Darren Warwick.

Veseli tudi (najverjetnejši) povratek Milana Bubniča na domačo dirko s svojo Lancio. Pivčan bo tako skušal odbiti napade dveh svojih izjemno hitrih tekmecev v šibkejših dirkalnikih, Matevža Čudna in Aleša Preka, ki sta z zajetno bero točk na Gorjancih in Lučinah izkoristila Bubničevi ničli in branilca naslova prvaka na razpredelnici povsem ujela. Vsaj za zdaj še čakamo na morebitne prijave bratov Zajelšnik in Mateja Grudnika, ki so bili zelo uspešni na letošnji GHD Gorjanci.

Ključni podatki o GHD Ilirska Bistrica z nekaj zelo zanimive statistike so na voljo TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here