Mark Kastelic se je na zadnji dirki letošnje sezone v evropskem karting prvenstvu uvrstil v finale in po trčenju dirko končal na 34. mestu. Vseeno je pustil dober vtis, saj je bil imenovan za dirkača z največjim napredkom v letošnji sezoni.

Kastelic se je na dirki razreda OKJ ponovno uvrstil v finale, med 101 prijavljenim dirkačem se je v finalno vožnjo uvrstil na 21. mesto, vmesne izločilne vožnje pa je redno končeval v prvi deseterici. 

Na startu mu je dobro kazalo, a je bil potem po nekaj krogih vpleten v množično trčenje, ko je dirko moralo končati kar pet dirkačev, dva sta celo dobesedno poletela preko Kastelica. Na srečo jo je 13-letni dirkač odnesel brez poškodb. Seveda je bil razočaran, a je vseeno pustil izredno pozitiven vtis v letošnji sezoni.

»Taka trčenja so del kartinga, nisem se mogel izogniti tekmecem pred menoj. Upal sem na boljši rezultat, a že to, da se uspevam zdaj redno uvrščati v finalne vožnje v taki konkurenci, mi daje veliko motivacije za nadaljevanje sezone,« je povedal Kastelic ter dodal, da so se tako rekoč vsi dirkači tudi to pot pritoževali nad premalo zmogljivimi gumami, saj niso zdržale vseh naporov dirke. 

Ne glede na dogajanje na stezi pa so Marka po dirki razglasili za najbolj obetavnega dirkača sezone z največjim napredkom, saj moramo upoštevati, da je to letos njegova prva sezona v razredu OKJ. 

V ekipi zdaj načrtujejo, da bi ga čim prej posadili v dirkalnik razreda OK, da bi si nabral čim več izkušenj za prihajajoče leto. Poleg tega želijo pri FIA Marka uvrstiti v izbran krog mladih nadarjenih dirkačev in ga vključiti v program FIA Young Driver Excellence Academy, v katerem FIA pod patronatom izkušenih dirkačev razvija mlade dirkače na različnih ravneh, od dirkaških zmogljivosti, ustrezne telesne in psihične pripravljenosti, pa vse do dela z mediji in vključevanjem v ekipno delo, s čimer postanejo tudi ambasadorji motoršporta in varnosti v cestnem prometu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here