Druga dirka državnega prvenstva v kartingu bo v nedeljo 12. junija v Slovenji vasi. Na progi v AMZS Centru kartinga in moto športa bomo verjetno priča novim napetim bojem za točke v državnem prvenstvu, zato bo od prve do zadnje dirke dneva zagotovo zelo zanimivo. Po razburljivi uvodni preizkušnji državnega prvenstva, ki je spomladi potekala v Jesolu v Italiji, bodo najboljši slovenski kartisti prvič letos nastopili na slovenskih tleh. Organizacija preizkušnje je v rokah članov AMD Ptuj, voznice in vozniki pa se bodo na progi merili v šestih različnih kategorijah, in sicer Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2/125 shifter. Na sodobnem in urejenem dirkališču z vso potrebno infrastrukturo so lahko kartisti opravili že lepo število treningov, saj je bil objekt v Slovenji vasi za treniranje odprt že zgodaj spomladi in je omogočal vožnje za trening po znanem delovnem času in urniku obratovanja steze.

“S pripravo na dirko sem zadovoljen in pričakujem tudi močno ter številčno mednarodno udeležbo. Nekaj skrbi so nam povzročili samo predstavniki hrvaške karting zveze, ki so se v zadnjem trenutku odpovedali nastopu,” je povedal Uroš Langerholc, sicer predsednik AMD Ptuj, na dirki pa bo tudi v vlogi člana žirije vodstva tekmovanja. Preizkušnja v Slovenji vasi bo ob državnem prvenstvu Slovenije v kartingu štela tudi za SSC Sportstil pokal.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bodo prosti treningi možni že v petek 10. junija ter soboto 11. junija dopoldan. V soboto popoldne bodo vožnje na čas, nedeljski program dirk pa se bo začel s prvo preizkušnjo ob 9. uri.

1 komentar

  1. Spostovani, slucajno sem naletel na informacijo o kartung dirki na Ptuju. Ker zivim na Ptuju bi su seveda z veseljem ogledal, zal pa tu nastane prioblem. Do datuma se nekako preko spleta se dokopljes….z kar nekaj truda. Do ure in razporeda tekmovalnih razredov pa se veliko tezje. Vsekakor nekaj osnovnih informacij dan danes res ni tezko dati na splet. Brez vsega tega je tezko doseci popularizacijo tega sicer izredno zanimivega moto sporta. Popularizacija pa po drugi strani pomeni kaksen gledalec vec in posledicno morda kaksen sponzor vec.
    Iskreno povedano sem razocaran nad taksnim odnosom , ki po mojem mnenju zelo skodi vsakemu sportu.
    Kritika je v upanju , da se morda kaj popravi. Ce se jaz kot moto navdusenec ne morem oziroma gre informacija mimo mene….potem veliko drugih morda niti ne ve , da na Ptuju se obstajajo karting dirke in ne samo rentanje.
    Lep pozdrav in upam da morda kaj spremenite

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here