Na prvi junijski konec tedna je avstrijsko dirkališče Red Bull Ring gostilo drugi dirkaški vikend prvenstva Twingo Eurocup za sezono 2022.

Tokra se je s temi pokalnimi dirkalniki pomerilo 32 voznikov:

S številčno konkurenco se je ponovno pomeril tudi Miha Fabijan, ki je na dirkališču Red Bull Ring nastopil prvič.

Vse vožnje – (plačljivi) treningi, kvalifikacije in obe nedeljski dirki – so potekale na suhi podlagi. Fabijan je v kvalifikacijah zasedel osmo startno pozicijo, obe dirki pa zaključil na dvanajstem mestu.

“V obeh dirkah je ob tesnih bojih prišlo tudi do nekaj dotikov s tekmeci. Večkrat sem zato imel tudi zaprti vzvratni ogledali, kar mi je dodatno otežilo vožnjo ob bokih tekmecev. Čeprav sem upal na nekoliko višjo uvrstitev, sem zadovoljen s prikazano hitrostjo. Tokrat mi je zmanjkalo nekaj dirkaške sreče,” je dogajanje povzel dolenjski dirkač.

Fabijan v razvrstitvi Twingo pokala za državno prvenstvo slovenije (KHD) po štirih od predvidenih dvanajstih dirk zaseda četrto mesto. Naslednja dirka bo med 22. in 24. julijem na hrvaškem Grobniku, kjer je na startu ponovno moč pričakovati preko trideset pokalnih dirkalnikov. To na Sloveniji najbližjem dirkališču obeta zelo zanimive boje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here