Zadnji aprilski vikend sta bili na sporedu tretja in četrta dirka letošnje sezone v prvenstvu Twingo Eurocup.

Miha Fabijan je na že poznanem dirkališču Hungaroring na Madžarskem v kvalifikacijah, ki so potekale na mokri progi, dosegel četrto štartno mesto. Sobotno prvo dirko je zaznamovala daljša prekinitev zaradi razlitega olja. Celotno dirko je vozil v vodilni skupini, se prebil do drugega mesta, po taktični napaki ob ponovnem startu pa izgubil nekaj mest. V zadnjih zavojih je dobro pripravil napad na tretje mesto, a bil s strani tekmecev izrinjen s proge in naposled končal na petem mestu.

Tudi v drugi dirki je Fabijan dobro štartal in se boril za najvišja mesta, ob prihodu varnostnega avta pa je vozil na tretjem mestu. Ob ponovnem štartu je popravil taktično napako s sobotne dirke, takoj napadel in se prebil v vodstvo, na katerem je vozil do konca dirke. Dolenjski dirkač je tako dosegel svojo drugo zmago v prvenstvu Twingo Eurocup.

Nekaj utrinkov dirkaškega vikenda si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Dirki sta bili prenašani na YouTube kanalu ESET Cup. Povezavi za ogled prenosa:

Po dirkaški smoli na prvih dirkah v Monzi je Fabijan tako izkoristil svojo pripravljenost ter dosegel rezultate, s katerimi je zadovoljen. Sezona Twingo Eurocup se bo nadaljevala julija v italijanski Imoli, kamor se Twingo Eurocup odpravlja prvič. Še pred tem je na vrsti domača GHD Gorjanci, in sicer 24. in 25. junija.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here