Foto: ESET V4 Cup

V hitro razvijajočem se ESET V4 pokalu, kjer povečini nastopajo dirkači iz srednjeevropskih držav, je letos nastopilo že 23 dirkačev mladincev. Po nastopih na treh prizoriščih, oziroma šestih dirkah je v vodstvu točkovanja slovenski mladi up Mark Škulj, ki nastopa v zelo številčno zastopanem Twingo pokalu.

Točkovanje mladinske kategorije je za vse dirkače enotno, ne glede na to, v kateri kategoriji dirkalnikov nastopajo. Točke se množijo z večjim ali manjšim koeficientom glede na konkurenčnost določenega pokalnega prvenstva.

Škulj je tako pri 59,77 točke, njegov najtesnejši zasledovalec pa je trenutno češki dirkač pokala Renault Clio, Michal Makeš. Slednji je zbral 58,5 točke. Slovenski predstavnik je zelo uspešno nastopal minuli vikend na krožnih preizkušnjah na Grobniku, kjer je zabeležil zmago in drugo mesto ter se tako utrdil na vrhu lestvice.

Tretje mesto v točkovanju trenutno zaseda še en češki predstavnik, Thomas Beckhäuser, ki nastopa v prvesntvu formule 3, a je zaostanek slednjega že nekoliko večji.

Naslednji postanek dirkačev v pokalu ESET V4 bo tekmovalni vikend na Slovaškem – karavana se bo zaustavila na odličnem dirkaškem objektu Slovakiaring.

Trenutna razvrstitev: ESET V4 CUP – JUNIOR TROPHY

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here