Konec avgusta je na Slovaškem potekal četrti dirkaški vikend sezone 2022 v prvenstvu Twingo Eurocup na dirkališčih. Gostilo ga je tamkajšnje dirkališče Slovakiaring.

Dogajanje je povzel Miha Fabijan, ki si je v soboto privozil svojo prvo zmago v tem tekmovanju:

“Po prostih treningih v petek zjutraj so popoldne sledile kvalifikacije, na katerih sem si privozil enajsto štartno mesto za sobotno prvo dirko. Z dobrim štartom sem se boril za najvišja mesta, vozil v vodilni skupini, po nekaj krogih pa mi je uspelo priti v vodstvo. Kmalu za tem je na stezo zapeljal varnostni avto, ki se je umaknil tik pred zaključkom dirke. Taktično sem uspel ohraniti vodstvo ter dosegel svojo prvo zmago še na krožnih dirkah v izredno močni konkurenci mednarodnega Twingo pokala.”

“Sobotna zmaga je pomenila tudi prvo štartno mesto za nedeljsko dirko. Tokrat je že po prvem krogu na stezo spet zapeljal varnostni avto, po ostrih borbah v zadnjih nekaj krogih ter predvsem zadnjem zavoju pa sem se razveselil še enega odličnega rezultata ter končal na petem mestu,” je Fabijan povzel še nedeljsko dogajanje.

S tem je Fabijan prvenstvo ESET Twingo Cup zaključil na četrtem mestu, v točkovanju državnega prvenstva pa dve dirki pred koncem zaseda tretje mesto. Zadnja dirka prvenstva Twingo Eurocup bo konec oktobra potekala v Italiji, na dirkališču v Monzi.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here