Minuli konec tedna je bil na sporedu tretji dirkaški vikend letošnjega mednarodnega prvenstva Twingo Eurocup. Ta je po odpovedi dirke v italijanski Imoli potekal na nam bližnjem dirkališču – hrvaškem Grobniku.

Na dirkališču Grobnik, ki je gostilo peto in šesto dirko prvenstva, je Miha Fabijan z ekipo opravil trening ter se optimistično podal v boj za najvišja mesta. V kvalifikacijah si je privozil šesto startno mesto – z zaostankom 0,1 sekunde za tretjim mestom. V izjemno napeti in fizično naporni prvi dirki se je ves čas boril za vodstvo, po veliko prehitevanjih in res hudem tempu pa je v fotofinišu treh voznikov končal kot drugi – zgolj 0,03 sekunde za zmagovalcem.

To je za Fabijana pomenilo prvo štartno vrsto za drugo dirko. Tudi v tej se je z dobrim startom in vožnjo brez popuščanja ves čas vozil v vodilni skupini ter prevzel vodstvo pred prihodom varnostnega avta zaradi nesreče tekmecev. Ponovno je odlično izkoristil dobro poznavanje pravil ter ob ponovnem startu nekoliko pobegnil tekmecem, ki so ga v zavetrju kmalu ujeli, po še nekaj napetih krogih, polnih prehitevanj, pa je dosegel svojo drugo zmago v letošnji sezoni Twingo Eurocupa.

Z odličnim dirkaškim vikendom se je Fabijan v obeh seštevkih (Twingo Eurocupa in slovenskega državnega prvenstva na krožnih dirkah) prebil na skupno drugo mesto po polovici sezone.

Naslednja dirka dirkače v pokalu Twingo čaka že čez slaba dva tedna na nekoliko bolj oddaljenem češkem dirkališču Autodrom Most.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here