Društvo ljubiteljev terenskih vozil Extreme team iz Renč je v soboto, 1.6., in nedeljo, 2.6., že osemnajstič gostilo tekmovanje za državno prvenstvo Slovenije in odprto prvenstvo s terenskimi vozili, ki se je odvijalo v glinokopu Goriških opekarn v Renčah. Tekmovanja se je udeležilo 48 vozil iz Slovenije, Avstrije, Nemičije, Italije, in Hrvaške.

Svoje znanje so v kategoriji spretnostne preizkušnje pokazali specialisti za hitro vožnjo po terenu, ki so se s svojimi terenci tokrat skušali čim hitreje prebiti skozi razgiban, blaten in letos zelo zahteven poligon. Mojstri neprehodnih terenov, globokih jarkov in globokega blata ter močvirja so v disciplini extreme dva dni vihteli volane in se ob pomoči nepogrešljivih sovoznikov ter vitla prebijali skozi poligon s posebej prirejenimi vozili.

V spretnostni vožnji najštevilčnejše kategorije z bencinskimi motorji do 2000 ccm je zmagal član domačega Extreme teama Matej Podgornik, drugi je bil njegov moštveni kolega Primož Bevk, tretji pa Domen Benčina.

V kategoriji vozil z bencinskimi motorji nad 2000 ccm je zmago slavil Dino Sarjaš iz kluba ARO Trnje. Drugo mesto je osvojil Kristjan Kaker iz kluba Panter Kamnik, tretje pa Klemen Osolnik iz istega kluba. Med “dizelaši” si je zmago priboril Ivo Gregorič iz domačega Extreme teama pred Borisom Kosom in Simonom Pregljem iz kluba ORC White Tiger.

V zahtevni in atraktivni kategoriji extreme, ki je letos postregla z izjemno predstavo kar 20 avtomobilov iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Italije, si je zmago priborila mlada, perspektivna Slovenska posadka, sin in oče, Blaž Drozg-Jože Drozg. Srebro je osvojila lanska zmagovalna avstrijska posadka Manuel Stöckli-Werner Klobeinig pred bronasto slovensko dvojico Erik Žorž-Blaž Vidovič.

Foto: Simona Božič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here