Sezona 2020 vendarle še ni zaključena. Organizator finalnega rallyja – Rallya Idrija – je namreč objavil, da nad letošnjo izvedbo še ni obupal. Bomo tako rally spremljali tudi decembra?

Tako gre uradno obvestilo organizatorja, pod katerega je podpisan predsednik organizacijskega odbora, Miran Kacin:

“Kot je znano, smo v obvestilu o preložitvi 14. Rally Idrija najavili, da bomo do 5. novembra sprejeli dokončno odločitev o novem datumu oz. odpovedi prireditve. Dnevno spremljamo epidemiološke razmere in vladne ukrepe. Na tej osnovi ugotavljamo, da še ni pogojev za našo dokončno odločitev. Seveda bi lahko rally odpovedali, vendar se vztrajno trudimo in iščemo možnosti za njegovo izvedbo. Zavedamo se, da prelaganje dokončne odločitve ni mogoče v nedogled. Upoštevajoč aktualne razmere in strokovne napovedi, načrtujemo sprejeti odločitev do 20. novembra 2020. Pri tem poudarjamo, da bomo morebitni nov termin določili z zamikom vsaj 14 dni od našega obvestila. Tako bi bilo na voljo dovolj časa za priprave organizatorja in udeležencev. Prosimo za razumevanje in ostanite zdravi!”

Če bodo ljubitelji slovenskega rallyja letos dočakali idrijski finale bo torej potrebno počakati še dva tedna. Prvi rok za izvedbo bi bil tako lahko vikend od 4. do 6. decembra.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here