Jan Medved se je v razredu R2 v Velenju zavihtel na stopničke. S sovoznikom Izidorjem Šavljem sta se uvrstila tudi v prvo deseterico v absolutni konkurenci.

“Na zadnjo hitrostno preizkušnjo Zavodnje sem prišel s trdimi gumami za suh asfalt, prav v času ko je začelo deževati – zato je bila vožnja navzdol po drsečem asfaltu prava ruleta. Skorno sem odpeljal na polno in res užival, saj je vse delovalo vrhunsko – lahko sem vozil kot znam. Za najhitrejšim v razredu sicer zaostajam še slabo sekundo na kilometer, a slednji ima desetine startov v tem dirkalnem razredu jaz pa še niti deset, zato vem, da imam še nekaj rezerve. Upam, da bom to lahko pokazal na naslednjih dirkah. Upam le, da bodo ob koronavirusu vse izpeljane,” je v cilju povedal vidno navdušen Jan Medved.

Zaradi koronavirusa je reli potekal v posebnem vzdušju, brez gledalcev v servisni coni in z omejenim številom mehanikov, z merjenji temperature na verifikaciji in z le dvema hitrostnima preizkušnjama, ki sta se odpeljali po trikrat. Negotovo vreme je ves čas držalo 
dirkače v napetosti, a naliv v zadnjih minutah dirke ni bistveno spremenil ničesar.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here