Reli dirkanliki so že zahrumeli na trejtem letošnjem reliju za slovensko državno prvenstvo, ki se tokrat odvija na Hrvaškem. Reli INA Delta v okolici Zagreba bo zelo zahteven tako zaradi dolžine kot tudi zahtevnosti posameznih “brzincev”.  Dirkalo se bo namreč tudi po trasi relija za svetovno prvenstvo.

Najdaljša hitrostna preizkušnja bo z 31 kilometri prava peklenska poslastica. Jan Medved bo s sovoznikom Izidorjem Šavljem po težavah na uvodnih dirkah sezone (na zadnjem reliju mu je odpovedal motor) skušal pokazati, da je letos izjemno hiter in sodi v vrh druge divizije, kjer bo dogajanje na tem reliju tudi najbolj razburljivo.

“Izjemno vroče bo. Tako zaradi zahtevnih hitrostnih preizkušenj kot tudi vremena. V avtu bo lahko tudi do šestdeset stopinj, zato bo reli zagotovo težek. Zaradi dolžine hitrostnih preizkušenj pa tudi selektiven, saj lahko ena sama prebita guma spremeni vse! Moj cilj je  po težavah na prvih letošnjih relijih seveda predvsem cilj. Zavedam se, da sem letos hiter, a to moram dokazati še z rezultatom,” je pred startom prve hitrostne preizkušnje povedal Jan Medved.

Danes dirkače čakata dve hitrostni preizkušnji, jutri pa še šest, v skupni dolžini preko 150 kilometrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here