Zaključil se je reli v okolici Železnikov, na katerem je v razmerah, ki so jih krojile tudi plohe in precej “zdelane” ceste, v absolutni konkurenci zmagal Simon Wagner pred Rokom Turkom.

V diviziji 2 sta aktualna prvaka Jan Medved in Izidor Šavelj naredila korak nazaj proti vrhu. Po težavi s turbo polnilnikom na uvodnem reliju v Vipavski dolini in prebiti gumi v Velenju sta v tretje le uspela prikazati pravo hitrost. Na reliju Železniki sta povedla v svojem razredu, nato pa zdrsnila na drugo mesto in ga obdržala do cilja. Stopničke v drugi diviziji in skupno osmo mesto v absolutni konkurenci državnega prvenstva so dober obet pred poletnim premorom.

“Odlično sva začela, a nato sem malce pretiraval z ritmom in naredil nekaj napak. Vsekakor je to korak naprej v sezoni in potrebno bo iti s tem tempom naprej. Sedaj nas čaka dolg premor, med katerim bom imel čas, da izboljšam nekaj stvari, saj v močni konkurenci druge divizije ni prostora niti za najmanjše napake. Dirk bo še veliko, zato ni še nič izgubljeno,” je v cilju povedal Medved.

Reli posadke imajo v slovenskem prvenstvu sedaj poletne počitnice do konca avgusta, ko jih čaka popolnoma nova dirka v okolici Žalca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here