Mark Škulj, mladinski državni prvak Slovenije v reliju, je na Madžarskem ta konec tedna dosegel svoj največji uspeh do zdaj. Z dirkalnikom Opel Corsa Rally4 in sovoznikom Matejem Čarjem se je udeležil svojega tretjega relija za evropsko prvenstvo. Šele 19-letni voznik se je prvič uvrstil na zmagovalne stopničke svojega razreda v skupni razvrstitvi in tudi v mladinski kategoriji FIA ERC Junior. Škulju je to uspelo na enem izmed najhitrejših relijev sezone, na katerem so povprečne hitrosti presegale 110 kilometrov na uro.

“Zelo sem vesel tega rezultata. Reli je bil zame spet velika dirkaška šola. Nekoliko sem vendarle pazil in ni šlo povsem na vso moč, saj nas že naslednjo soboto čaka pomemben reli v Sloveniji. Vsekakor pa sem vesel za konstantno vožnjo tudi na povsem neznanem terenu. To me navdaja z optimizmom za prihodnost,” je po reliju dejal eden najobetavnejših avtomobilskih športnikov v Sloveniji.

Za Škulja je bil to drugi uspešen cilj na relijih za evropsko prvenstvo. Na reliju v Rimu je dosegel peto mesto v mladinskem evropskem prvenstvu, na češkem reliju Barum pa je moral po tehnični okvari odstopiti.

Škulj bo konec tedna na reliju v Soški dolini lovil svoj glavni cilj sezone, to je naslov državnega prvaka med dvokolesno gnanimi dirkalniki Divizije 2.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here