Otvoritveni reli domače dirkaške sezone je v Vipavski dolini ta konec tedna poskrbel za pravi dirkaški praznik, ki pa ni izšel po željah lanskoletnih prvakov. Rok Turk je odstopil zaradi okvare turbine, Jan Medved – najhitrejši lani med dvokolesno gnanimi dirkalniki – pa si je, prav tako ob težavah s turbino, že na prvi hitrostni preizkušnji privozil minuto in četrt zaostanka ter zdrsnil na 19. mesto v razredu.

Medved je sicer v drugem dnevu na desetih hitrostnih preizkušnjah, ki so vključevale tudi legendarne Žablje in Predmejo, skušal zmanjšati zaostanek, kar mu je delno uspelo. Na koncu se je prebil v peterico najhitrejših slovenskih dirkačev v drugi diviziji in v deseterico 
najboljših absolutno, vendar ni bil zadovoljen z odpeljanim relijem.

“Majhna napaka na objemki za priključek turbine, ki naju je z Izidorjem že na startu pustila brez prave moči v avtomobilu, je povzročila ogromen zaostanek. V drugem dnevu sem se trudil nadoknaditi zamujeno, ampak nisem našel pravih nastavitev dirkalnika. Morda sem 
bil preveč razočaran po okvari prvega dne, da bi lahko povsem ohladil glavo, morda sem poskušal preveč na silo, ampak ni mi uspelo odpeljati kot znam. Vesel sem lahko le, da sem pobral nekaj pomembnih točk v prvenstvu,”
je v cilju povedal razočaran Jan Medved.

Posadko Medved-Šavelj nadaljevanje sezone čaka že čez mesec dni. Konec maja bodo namreč dirkalniki zahrumeli v Velenju na drugi dirki letošnjega državnega prvenstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here