Posadka Medved-Šavelj se z relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem vrača mešanih občutkov. Po tem, ko je prvi dan na svojem premiernem nastopu na dirki najvišjega nivoja – v svojem razredu RC4 – deklasirala tekmece, je drugi dan končala z odtrganim kolesom. Avtomobil so uspeli popraviti in v nedeljo sta na zaključnih hitrostnih preizkušnjah v okolici Krapine in Kumrovca ponovno pokazala, da sta kos najhitrejšim na svetu v tem razredu.

“Danes sva se vrnila v dirko s tako velikim kazenskim pribitkom zaradi včerajšnjega odstopa, da sva hitrostne preizkušnje izkoristila predvsem za nabiranje kilometrov z novim dirkalnikom in testiranje nastavitev pred prihajajočim relijem v Vipavski dolini, saj je v četrtek že popis in v petek superspecial otvoritvene dirke državnega prvenstva,” je na cilju relija WRC v Zagrebu povedal Jan Medved, obenem zadovoljen s prikazanimi časi prvega dne, a tudi razočaran ker jih ni uspel spremeniti v odmeven rezultat.

Jan je sedaj z mislimi že pri njegovem domačem reliju za državno prvenstvo v Vipavski dolini, ki se začne konec tega tedna. V letošnji sezoni bo namreč branil naslov državnega prvaka med dvokolesno gnanimi dirkalniki. V sezono vstopa z novim dirkalnikom, oplom corso Rally4, ki jo je te dni uspešno preizkusil na zahtevnih hrvaških cestah v okviru dirke WRC. Četrti reli letošnje sezone svetovnega prvenstva je sicer v absolutni konkurenci dobil Elfyn Evans.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here